dilluns, 11 de mar莽 del 2024

Presentaci贸 del llibre “Els noms dels pobles valencians” d’Abel Soler

馃摎 Presentaci贸 del llibre “Els noms dels pobles valencians” d’Abel Soler el 13 de mar莽 a Elx

✍️ ✨ Prosseguim amb la nostra activitat liter脿ria amb la presentaci贸 del llibre Els noms dels pobles valencians. Origen i significat de l’historiador i fil貌leg albaid铆 Abel Soler. 

馃棑️ El Tempir, edicions Terrablanca i ACPV-Casal d’Elx organitzen aquest acte literari el pr貌xim 13 de mar莽, a les 19.30h, al Casal d’Elx (c/Sant Jordi n煤m. 2 d’Elx).

馃懃 Hi intervindran l’autor i Robert Escolano, vicepresident d’El Tempir. Aquest acte s’emmarca dins la xarrada que Abel Soler oferir脿 sota el t铆tol El nom d’Elx i d’altres pobles del Vinalop贸.

馃摉 El llibre ofereix propostes d’explicacions sobre 888 noms (524 de caps de municipi m茅s 346 poblets o pedanies) de tot el territori valenci脿. Cada entrada cont茅 els testimonis escrits m茅s antics del top貌nim, detalls hist貌rics sobre l’origen cultural o la fundaci贸 del nucli de poblaci贸 (vil·la romana, alqueria andalusina, vila nova feudal, etc.) i altres q眉estions sobre quan data la denominaci贸, qu猫 volia dir en la llengua original (iber, llat铆, amazic, 脿rab…) i quina evoluci贸 ha patit al llarg dels segles.

馃憢 Salutacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada