dimarts, 28 de gener del 2020

Presentaci贸 de l'associaci贸 "Juga en Valenci脿"

Dijous 30 de gener a les 19:45 hores a ACPV-Casal d'Elx es presentar脿 l'associaci贸 "Juga en Valenci脿". 

 Juga en Valenci脿 presenta les seues demandes als clubs esportius valencians.

L'associaci贸 d'aficionats, de la qual en forma part la Plataforma per la Llengua del Pa铆s Valenci脿, reclama la igualtat ling眉铆stica als clubs esportius valencians.


ACPV-Casal d'Elx i el Tempir donem suport a esta iniciativa de Juga en Valenci脿, perqu猫 considerem important la normalitzaci贸 del valenci脿 en tots els 脿mbits de la societat i que "l'esport 茅s un 脿mbit de gran ress貌 social, i els equips esportius representen un territori i tamb茅 la seua cultura i llengua pr貌pia".

Es tracta d'una associaci贸 creada per aficionats valencians als esports, especialment al futbol, amb l'assessorament t猫cnic de la Plataforma per la Llengua al Pa铆s Valenci脿, que t茅 com a objectiu aconseguir la plena igualtat ling眉铆stica a tots els equips esportius valencians. Des de Juga en Valenci脿 es reclama que "igual com el valenci脿 茅s la llengua que utilitza la ciutadania en la vida di脿ria, tamb茅 la volem utilitzar amb normalitat en les relacions amb el nostres respectius equips esportius: quan anem a la botiga, quan consultem les xarxes socials i els mitjans de comunicaci贸 i quan ens adrecem directament als clubs. All貌 que demanem no 茅s m茅s que garantir activament la llibertat de tria de llengua per part de l'aficionat, i per tant la igualtat ling眉铆stica".

L'associaci贸 Juga en Valenci脿 considera que la llengua pr貌pia 茅s poc utilitzada en la comunicaci贸 dels diversos clubs valencians de futbol, amb bona massa social, tal com 茅s el cas a equips com el CE Castell贸, l'Elx CF, l'H猫rcules CF, Llevant UE, Val猫ncia CF, Val猫ncia B脿squet o Vila-real CF. Tal com explica el president de l'associaci贸, "en els equips importants del nostre pa铆s, la situaci贸 d'煤s de valenci脿 茅s sempre d'inferioritat respecte del castell脿 o d'altres lleng眉es. Per aix貌, amb les nostres campanyes, volem posar el punt de partida per a fer visible esta demanda, i obtindre la igualtat ling眉铆stica gr脿cies a la pressi贸 col·lectiva dels aficionats".

Cordialment
 Llu铆s Alexandre Agull贸 Garcia
(Coordinador d'ACPV-Casal d'Elx)
Tel猫fon 965426480
Carrer Sant Jordi, 2 (Elx-03203)

elx@acpv.cat
http://casalelx.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107
https://twitter.com/ACPVelx                                                                                                                                                      
http://lecturesdelx.blogspot.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada