divendres, 6 de maig de 2016

Sessió Club de Lectura d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx

Vos convidem a assistir a la sessió del Club de Lectura del Casal Jaume I d'Elx, que està dedicada a Gegants de gel de Joan Benesiu (edicions del Periscopi), novel·la que ha merescut el premi Llibreter 2015, ha sigut unànimement elogiada per la crítica i ja coneix cinc edicions. Es tracta d'una sessió molt especial ja que comptarem amb la presència de l'autor. És per això que animem a participar-hi a totes les persones interessades.
DIA: dimarts 10 de maig
HORA: 20 h
LLOC: Acpv-Casal Jaume I d'Elx


Gegants de gel Autor: Joan Benesiu (Beneixama, 1971). La combinació de la seva prosa suggeridora i enigmàtica, amb una veu molt personal deixa entreveure una narrativa d’alta volada que ens ofereix una literatura ambiciosa alhora que plaent.

A les acaballes de l’any, al voltant d’una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d’Ushuaia, s’hi troben diferents personatges arribats d’arreu del món. L’escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del món. Un parisenc que fuig de la seva acomodada família, un anglès que s’allunya d’un horror familiar, un jove mexicà estudiant de química, un xilè circumspecte i silenciós, el propi escriptor, que sembla immers en una cerca amb motius poc clars i, finalment, una polonesa, la propietària del bar.
Prop d’aquesta geografia de frontera física i també personal, cadascun desgranarà la seva pròpia història elaborant un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós on tots els elements s’entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.
"Avui la narrativa d’alta volada escasseja i un autor com Joan Benesiu és aigua en un desert." Manuel Baixauli, El País
Pròleg de Manuel Baixauli
Premi Llibreter 2015

Cordialment  Agustí Agulló Marcos (Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada