dilluns, 29 de juny de 2015

ACPV espera un canvi real en les polítiques de llengua i cultura, i diàleg per fer-les de manera participada
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol donar públicament la seua enhorabona als membres del nou Govern valencià i de progrés, Govern que la nostra entitat rep amb l’esperança que compartim amb la societat valenciana per aquesta nova etapa de canvi que ara s’obre. Som conscients que són molts els reptes, i moltes les dificultats –començant per l’herència deixada pels anteriors governs valencians de mala gestió, autoritarisme, corrupció, polítiques antisocials, persecució de la llengua i cultura, i submissió a Madrid-, però també que el poble valencià té moltes potencialitats i capacitats, i sobretot la força que dóna la il·lusió de l’oportunitat del canvi.

Acció Cultural, en aquest sentit, es posa a disposició del nou Govern per ajudar en la refeta del País Valencià en tots els àmbits, perquè totes les forces seran necessàries, com també ho serà la disposició generosa i constructiva de treballar col·lectivament per un projecte en positiu que cohesione els valencians i ens faça recuperar la nostra autoestima.
Avui, el País Valencià comença una nova etapa que la nostra entitat rep amb il·lusió, i amb responsabilitat. La mateixa responsabilitat que hem demostrat els darrers mesos, evitant caure en provocacions de qui provava de repetir velles polítiques per mirar de continuar com fóra ocupant el Govern. I com també hem demostrat durant aquestes setmanes de negociacions, i nervis, i impaciències, de molts sectors davant la dificultat del que significa l’experiència novedosa de pactar un Govern de coalició.


Amb il·lusió, amb responsabilitat i, també, amb la reafirmació del nostre compromís amb la llengua i cultura dels valencians, compromís que estem convençuts que el nou Govern compartirà, així com amb els valors del diàleg amb la societat: perquè l’acció de govern, en els nous temps que s’obren, haurà de ser una acció dissenyada i impulsada de manera participada amb els sectors socials i les organitzacions ciutadanes de cada àmbit, perquè així ho demana la ciutadania, i perquè això també permetrà complicitats, implicació, i aprofitament de recursos i energies.
El País Valencià comença el canvi, i Acció Cultural, que tant ha treballat per fer-lo possible, junt amb molts altres sectors socials, es felicita de la seua concreció en el nou Govern valencià i de progrés que avui s’ha presentat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada