divendres, 22 de maig del 2015

Presentació de la novel·la "Al-Azraq, el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya"

El pròxim divendres 22 de maig a les 20.00 h a Acpv-Casal Jaume I d'Elx,
(Presentació de la novel∙la AlAzraq, el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya)
Mitjan el segle XIII, les valls més septentrionals de la muntanya alacantina eren un vesper, una illa d’Islam rodejada per un embravit mar de cristianisme. Els feudals anhelaven sotmetrela, però La Muntanya era un castell de roca, alt i fort, i resistia. Foren anys de pactes breus, de fortaleses preses i lliurades per la força, de treves, emboscades i escaramusses entre les hosts de Jaume I i els partidaris del visir alAzraq, el Blau.

Aquesta és la sinopsi d’AlAzraq, el Blau, la segona novel∙la del perputxentí Just Sellés. L’obra conta com fou la conquesta feudal d’aquestes terres, però en aquesta ocasió la crònica dels fets ens arriba per boca d’aquells musulmans valencians que ho perderen tot i foren massacrats, esclavitzats, foragitats o sotmesos a la seua terra.
AlAzraq, el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya és un exercici de dislocació històrica que qüestiona obertament la versió de la conquesta que ens han legat les cròniques medievals alhora que mostra la cara menys coneguda del rei En Jaume.

Però sobretot, per damunt de moros i cristians, de reis i visirs, de creus i llunes, per damunt dels propis protagonistes, la Crònica de la conquesta de La Muntanya és un cant a la nostra terra, als nostres paisatges, a les nostres serres, a la nostra llum: l’orgull de tots aquells que hem tingut la sort de nàixer ací.

La novel∙la ha estat il∙lustrada pel reconegut pintor alcoià Josep Borrell, i serà presentada a la seu del Casal Jaume I d’Elx el proper divendres 22 de maig a les 20:00h.

Podeu obrir boca visitant el portfoli fotogràfic a la web de l’autor (www.justselles.com)

Cordialment
Agustí Agulló Marcos
(Coordinador d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx)
Telèfon 965426480
elx@acpv.cat 
http://casalelx.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/pages/Casal-Jaume-I-dElx/29791008107 http://lecturesdelx.blogspot.com.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada