dilluns, 11 de març del 2024

Presentació del llibre “Els noms dels pobles valencians” d’Abel Soler

📚 Presentació del llibre “Els noms dels pobles valencians” d’Abel Soler el 13 de març a Elx

✍️ ✨ Prosseguim amb la nostra activitat literària amb la presentació del llibre Els noms dels pobles valencians. Origen i significat de l’historiador i filòleg albaidí Abel Soler. 

🗓️ El Tempir, edicions Terrablanca i ACPV-Casal d’Elx organitzen aquest acte literari el pròxim 13 de març, a les 19.30h, al Casal d’Elx (c/Sant Jordi núm. 2 d’Elx).

👥 Hi intervindran l’autor i Robert Escolano, vicepresident d’El Tempir. Aquest acte s’emmarca dins la xarrada que Abel Soler oferirà sota el títol El nom d’Elx i d’altres pobles del Vinalopó.

📖 El llibre ofereix propostes d’explicacions sobre 888 noms (524 de caps de municipi més 346 poblets o pedanies) de tot el territori valencià. Cada entrada conté els testimonis escrits més antics del topònim, detalls històrics sobre l’origen cultural o la fundació del nucli de població (vil·la romana, alqueria andalusina, vila nova feudal, etc.) i altres qüestions sobre quan data la denominació, què volia dir en la llengua original (iber, llatí, amazic, àrab…) i quina evolució ha patit al llarg dels segles.

👋 Salutacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada